receptar.sk

Počet receptov: 12 712

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
 Zeleninové pokrmy
 Pokrmy zo zemiakov
 Múčniky
 Cestoviny
 Omáčky
 Pokrmy z húb
 Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
 Pokrmy zo syra a tvarohu
 Sójové pokrmy
 Toasty
 Pokrmy z vajec
 Od lusa/nidhi
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Bezmäsité pokrmy > Múčniky

Šúľance s makom

700 g zemiakov uvarených v šupke, 2 vajcia, 300 g hladkej múky, štipku soli, 125 g masla, 100 zomletého maku, 100 g práškového cukru.

Zemiaky pretlačíme alebo pomelieme, pridáme vajcia, múku a soľ a vypracujeme cesto. Z cesta urobíme šúľky hrubé asi 2 cm a tie nakrájame na asi 1,5 cm dlhé valčeky. Z valčekov tvarujeme šúľance, ktoré uvaríme v osolenej vode. Uvarené šúľance posypeme makom, cukrom a zalejeme roztopeným maslom. Premiešame.