VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Ulica 1. mája 7, Nové Mesto nad Váhom
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
 Vnútornosti
 Dusené mäso
 Pečené a grilované mäso
 Údené mäso
 Varené mäso
 Vyprážané mäso
 Mleté mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Hovädzie mäso > Dusené mäso

Hovädzie na divoko

1,5 kg hovädzieho mäsa (roštenka), 1 veľkú cibuľu, 1 veľkú mrkvu, 1 veľký petržlen, červené víno, 0,5 l šľahačkovej smotany, múka, horčicu, hrubú morskú soľ, hrubo namleté čierne korenie, vodu na podliatie - asi jeden pohár, 2 vetvičky tymiánu, sušené brusnice, borievky, čučoriedky, brusnicový alebo iný červený džem bez kôstok.

Rúru zohrejeme na 200 stupňov Celzia. Na panvici opečieme mäso, ktoré sme predtým omyli, usušili a natreli zmesou horčice, soli, čierneho korenia zo všetkých strán. Plech, v ktorom budeme mäso piecť (najlepšie hlbší plech s pokrievkou) trochu potrieme olejom, vyložíme ho cibuľou nakrájanou na hrubšie prúžky, na boky položíme na prúžky nakrájanú mrkvu a petržlen, čerstvý tymian, sušené borievky, brusnice a čučoriedky. Keď je mäso opečené, položíme ho do stredu plechu na cibuľu. Panvicu, kde sa opekalo mäso polejeme pohárom červeného vína, necháme zohriať a dôkladne oškrabeme zvyšky po pečení. Vínom a asi pohárom vody polejeme mäso, plech prikryjeme a dáme piecť do rúry. Po 15 minútach mäso vyberieme, polejeme výpekom. Znížime teplotu na 180 stupňov Celzia a prikryté mäso dáme znova do rúry, už ho neodkrývame a nepodlievame. Rátame asi 18 minút na pol kg mäsa. Keď je mäso hotové, vyberieme ho z rúry, mäso vyberieme a zabalíme do alobalu - toto je veľmi dôležité, mäso musí postáť, inak bude pri krájaní tvrdé. Vyhodíme vetvičky tymiánu. Výpek buď prepasírujeme cez sitko alebo ho vymixujeme do hladka v mixéri. Dáme ho zovrieť na panvicu, pridáme ešte trochu vína, brusnicový džem, poprášime asi dvoma lyžicami múky, necháme zredukovať (ak sa nám múka zrazí a urobí hrudky, omáčku znova premixujeme alebo prepasírujeme cez sitko). Do zredukovanej hustej omáčky dáme pol litra smotany, môžeme ešte prichutiť soľou, čiernym korením a octom, ak je príliš sladká. Mäso krájame na tenké plátky. Podávame s omáčkou a knedľou alebo cestovinou. Zvyšné mäso môžeme podávať aj studené, s chrenom alebo uhorkami.

Pridal(a): Martina - elektronická adresa: haminka1 (zavinuté pismeno "A", ktoré sa používa v elektronickej pošte)azet.sk

Počet receptov: 12 245

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *