VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Ulica 1. mája 7, Nové Mesto nad Váhom
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
 Vnútornosti
 Dusené mäso
 Pečené a grilované mäso
 Údené mäso
 Varené mäso
 Vyprážané mäso
 Mleté mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Hovädzie mäso > Varené mäso

Guláš s hubami

500 g hovädzieho chudého mäsa, 2-3 lyžice bravčovej masti, 3-4 cibule, mletá paprika, mleté čierne korenie, rasca, majorán, rajčiakový pretlak, cesnak, soľ, 200 g čerstvých alebo 30 g sušených posekaných húb.

Umyté a osušené mäso pokrájame na rovnomerné kúsky. Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame, vložíme na horúcu masť a trochu opražíme. Odložíme z ohňa, pridáme 1 lyžičku mletej papriky, pomiešame, prilejeme trochu vody, spolu prevaríme a vložíme pokrájané mäso. Vložíme čerstvé alebo sušené posekané huby a spolu dusíme Osolíme, okoreníme a pod pokrievkou dusíme. Občas pomiešame a podlievame teplou vodou. Keď je mäso polomäkké, pridáme rascu, zbytok čierneho korenia, rozotrený cesnak, rajčiakový pretlak, majorán a dusíme do mäkka. Rajčiakový pretlak omáčku zahustí a preto častejšie pomiešame, aby sa guláš nepripiekol. Ak sme správne postupovali, cibuľa sa v omáčke rozvarila a netreba ju cediť. V opačnom prípade mäso vyberieme na tanier, omáčku precedíme alebo zmixujeme, vložíme mäso a znovu prevaríme. Ak chceme guláš zahustiť aj múkou, mäso posypeme 1 lyžicou múky vtedy, keď je voda vyparená a omáčka vydusená na tuk. Múku s mäsom rozmiešame, chvíľu popražíme, podlejeme vodou, znovu zamiešame a pomaly dusíme ďalej. Dusíme dovtedy, kým tuk nevystúpi na povrch a nevytvorí lesklý povlak. Guláš podávame so žemľovou knedľou, s varenými zemiakmi, s chlebom alebo s pečivom. Guláš s hubami môžeme zjemniť 1 dl kyslej smotany. Podávame s ryžou.


Počet receptov: 12 246

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *