receptar.sk

Počet receptov: 12 712

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
 Kombinované šaláty
 Ovocné šaláty
 Zeleninové šaláty
 Šaláty - prílohy
 Výdatné šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Šaláty > Kombinované šaláty

Cestovinový šalát so šošovicou

400 g uvarených drobnejších cestovín, 400 g konzervovanej šošovice, 1 červenú cibuľu, 1 viazaničku reďkvičiek, 4 rajčiaky, petržlenovú vňať alebo pažítku, 3 lyžice olivového oleja, 2 lyžice jablkového octu, worcestrovú omáčku, cukor, soľ, mleté čierne korenie.

Cibuľu a reďkvičky nakrájame na tenké kolieska, rajčiny na kocky a petržlenovú vňať nadrobno. Všetko to zmiešame s vychladnutými cestovinami a šošovicou. Olej zmiešame s octom, ochutíme niekoľkými kvapkami worcestra, štipkou cukru, soli a korenia. Nalejeme na šalát a dáme schladiť asi tak na hodinu do chladničky.