receptar.sk

Počet receptov: 12 716

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
 Zákusky, torty
 Koláče
 Iné
 Slané múčniky a pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Recepty z Okey Rádia > Recepty poslucháčov
Úvodná stránka > Múčniky, pečivo > Koláče

Dvojfarebná bábovka

4 vajcia, 200 g práškového cukru, 200 g hladkej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, 1 dl oleja, 1 dl vody, 1 vrecúško vanilkového cukru, kakao, hrozienka, tuk a múku na vymastenie a posypanie formy.

Žĺtky vymiešame do penista s práškovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Polovicu cesta vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Povrch tejto časti posypeme hrozienkami. Druhú polovicu cesta sfarbíme kakaom a vlejeme ho do formy. V rúre pomaly upečieme do ružova. Vyklopíme a vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom.

Pridal(a): Mária Šimková z Nitrianskeho Pravna v Okey Rádiu, 19. 12. 2004