receptar.sk

Počet receptov: 12 716

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
 Zákusky, torty
 Koláče
 Iné
 Slané múčniky a pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Múčniky, pečivo > Koláče

Dobrý jablčný koláč

120 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 3 vajcia, 4 lyžice teplého mlieka, 1/4 vrecúška prášku do pečiva, škoricový cukor, vlašské orechy, jablká.

Tortovú formu dobre vymastíme a vysypeme strúhankou. Na dno dáme polovice ošúpaných a jadier zbavených jabĺk, posypeme škoricovým cukrom a do každého jablka 'vpichneme' polovicu vlašského orecha. Pripravíme cesto tak, že najprv vymiešame žĺtky s cukrom do peny, pridáme múku s práškom do pečiva, teplé mlieko, vyšľaháme do hladka a nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Toto cesto nalejeme na jablká, povrch zarovnáme a upečieme do ružova. Vychladnutý koláč krájame na diely, ktoré ozdobíme šľahačkou.