receptar.sk

Počet receptov: 12 720

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
 Zákusky, torty
 Koláče
 Iné
 Slané múčniky a pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Koláč lenivej gazdinky

3 vajcia, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 1 hrnček nepomletého maku, jahodový džem, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček oleja, šľahačku, 1 vrecúško kypriaceho prášku.

Kryštálový cukor rozmixujeme s vajcami. Prelejeme do nádoby a primiešame, mak, mlieko, olej, múku, prášok do pečiva. Pekáč vytrieme olejom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do pekáča. Pečieme v rúre vyhriatej na 250 stupňov Celzia asi 20 minút. Hotový koláč potrieme džemom, nakrájame a pri podávaní ozdobíme šľahačkou.

Pridal(a): Kvetka Horváthová v Chuťovkách na Markíze