VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Ulica 1. mája 7, Nové Mesto nad Váhom
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
 Zákusky, torty
 Koláče
 Iné
 Slané múčniky a pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Múčniky, pečivo > Slané múčniky a pečivo

Špenátový koláč s tvarohom

300 g lístkového cesta, 400 g jemného tvarohu, 500 g špenátu, 6 vajec, 1 dl kyslej smotany, 50 g masla, strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie a 1 lyžičku zeleninovej koreniacej zmesi.

Tvaroh a smotanu dobre vymiešame. Pridáme žĺtky, prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, zeleninovú koreniacu zmes a dobre vymiešame. Pridáme nadrobno pokrájaný špenát a z bielkov vyšľahaný sneh. Vychladené lístkové cesto rozvaľkáme rozotrieme naň plnku a zvinieme. Položíme na plech opláchnutý studenou vodou, povrch koláča potrieme roztopeným maslom a vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia. Pečieme 15 až 20 minút, resp. do zlatohnedého sfarbenia cesta. Upečený koláč necháme asi 10 minút odstáť vo vypnutej, otvorenej rúre.


Počet receptov: 12 245

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *