VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Ulica 1. mája 7, Nové Mesto nad Váhom
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
 Zákusky, torty
 Koláče
 Iné
 Slané múčniky a pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Múčniky, pečivo > Slané múčniky a pečivo

Slaný Flammkuchen (Podplamenník)

400 g hladkej múky, 20 g kvasníc, 2,5 dl vlažnej vody, 1 lyžičku kryštálového cukru, 0,5 dl oleja. Na plnku: 125 g preastenej slaniny, 500 g cibule, 2 dl šľahačkovej smotany, 2 dl šľahačkovej smotany, 0,5 dl cmaru, soľ, mleté čierne korenie. 0,2 dl silnej pálenky bez výraznej vône.

Deň vopred si pripravíme domáci Creme Fraiche (alebo kúpime hotový): šľahačkovú smotanu dobre vymiešame s kyslým mliekom alebo cmarom. Zmes necháme stáť pri izbovej teplote (8 až 24 hodín) Zmes za tú dobu zhustne. Pred použitím zľahka našľaháme. Na Flammkuchen môžeme použiť aj pochúťkovú (kyslú) smotanu, alebo rozmixujeme 250 g Ricotty s tromi lyžicami plnotučného neochuteného jogurtu. Do misky s preosiatou hladkou, mierne nahriatou, múkou urobíme jamku a rozdrobíme do nej kvasnice, pridáme lyžičku cukru, štipku soli, menšie množstvo vlažnej vody a necháme vykysnúť. Po vykysnutí kvásku pridáme olej a také množstvo vody, aby vzniklo hladké, pomerne tuhé cesto. Vytvoríme z neho bochník, poprášime ho múkou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 15 minút – nie dlhšie cesto by nemalo byť prekysnuté. Cesto rozdelíme na dve časti. Časť rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Plát cesta preložíme na opačnú, pomúčenú stranu plechu. Cesto potrieme polovicou Creme Fraiche, posolíme, okoreníme, poukladáme naň polovicu opražených tenkých plátkov slaniny a polovicu na plátky pokrájanej cibule, osolíme a okoreníme. Do rúry vložíme suchý plech na pečenie a rúru vyhrejeme na 250 stupňov Celzia. Pripravený Flamkuchen stiahneme na horúci plech, zatvoríme rúru a pečieme asi 6 minút (alebo do svetlo hneda). Po vytiahnutí z rúry polejeme pálenkou, zapálime a podávame. Takto pripravíme aj druhú polovicu cesta.


Počet receptov: 12 284

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *