VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Ulica 1. mája 7, Nové Mesto nad Váhom
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
 Hnedé polievky
 Biele polievky
 Ovocné
 Výdatné
 Zdravotné (diétne)
 Zeleninové
 Závarky, vložky do polievok
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Polievky > Výdatné

Fazuľová polievka

500 g bielej fazule, 150 g masti, 150 g cibule, 15 g cesnaku, 30 g mletej červenej štipľavej papriky, 2 g mletého čierneho korenia, 30 g soli, 50 g zeleru, 50 g mrkvy, 50 g petržlenu, 100 g hladkej múky, 50 g sterilizovaných feferónov bez nálevu, 20 g polievkového korenia (tekuté ‘magi’), 500 g údenej bravčovej krkovičky, 2,2 litra vody, 200 g hrubej múky, 1 vajce. Z uvedeného množstva pripravíme 10 porcií polievky.

Fazuľu preberieme, umyjeme a namočíme na niekoľko hodín do vody. Zmäknutú fazuľu dáme variť do vody, pridáme očistenú zeleninu a mäso pokrájané na kocky. Vývar s fazuľou zahustíme zásmažkou pripravenou z masti, pokrájanej cibule, cesnaku a múky. Zmiešaním múky, vajca a soli pripravíme cesto na rezance, ktoré po odstáti rozvaľkáme a pokrájame na široké rezance, ktoré uvaríme v osolenej vode a scedíme. Porciu polievky pripravíme tak, že do misky dáme porciu mäsa, rezancov a zalejeme horúcou polievkou.

Pridal(a): Takto sa Fazuľová polievka robila vo vinárni Malí Františkáni v roku 1975.

Počet receptov: 12 287

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *