receptar.sk

Počet receptov: 12 712

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
 Informácie
 Základné predpisy
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Základné predpisy a informácie > Informácie

Rukola

Latinsky eruca sativa, česky rukola, resp. roketa setá, taliansky rukola.

Zaujímavá, nevšedná a nenáročná lahôdka, ktorá môže spestriť celoročne náš stôl. Stretávame sa s ňou v stredomorí – je najmä súčasťou rôznych šalátov a nátierok alebo ozdobou antipást. Jej neobvyklá, ostrá chuť a špecifická vôňa vyniká aj v úplne jednoduchej úprave. Chlieb s maslom, margarínom, husto pokryjeme čerstvo natrhanými lístkami rukoly a posolíme. Dokonalá harmónia chutí nás určite očarí. Sú však ľudia, ktorí rukolu neznášajú.