VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Ulica 1. mája 7, Nové Mesto nad Váhom
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
 1995
 1996
 1997
 2000
Úvodná stránka > Múčniky, pečivo > Zákusky, torty
Úvodná stránka > Z pekáča Jula Viršíka > 1996

Karamelové rezy

400 g polohrubej múky, 300 g cukru, 5 vajec, prášok do pečiva, trocha vody a oleja. Na karamel: 300 g cukru, 2 dl studenej vody, 1 Zlatý klas, 2 dl vody, maslo, žĺtok.

Cukor vymiešame so žĺtkami, pridáme trochu vody a oleja, múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Zľahka premiešame a upečieme. Upečené, ešte teplé, piškótové cesto zrolujeme a necháme vychladnúť. Cukor rozpálime na karamel, pridáme studenú vodu a za stáleho miešania varíme ďalej. V hrnčeku rozmiešame Zlatý klas v 2 dl vody a pridáme do karamelu. Zmes rozvaríme a keď zhustne a zvláčnie, tak ju odstavíme. V ďalšom hrnčeku rozmiešame maslo so žĺtkom. Studený karamel pridáme do masla so žĺtkom, rozmiešame a natierame na stuhnuté piškótové cesto, zrolujeme a necháme stuhnúť.


Počet receptov: 12 388

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *