VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Ulica 1. mája 7, Nové Mesto nad Váhom
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
 Studené
 Teplé
 Prílohy
 Maslá ochutené
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Prívarky, omáčky, prílohy > Prílohy

Zemiakové knedle II

1 kg zemiakov uvarených v šupke, 1 vajce, 200 g hrubej múky, 200 g krupice, soľ.

Vychladnuté zemiaky sa zomelú, zamiešajú s rozšľahaným vajcom, pridá sa múka, krupica, soľ a vypracuje sa tuhé cesto. Cesto sa rozdelí na rovnomerné diely a tie sa vyvaľkajú na šišky, ktoré sa vložia do vriacej osolenej vody a pomaly varia. Po zavarení sa knedle opatrne nadvihnú, aby sa nepripálili na dno. (Podlhovasté šišky majú priemer asi 5 cm a dlhé sú 20 cm, varia sa 20 - 25 minút.) Uvarené knedle sa vyberú (vložia do studenej vody, aby na povrchu rýchlejšie stuhli) a nakrájajú sa na plátky. Zemiakové knedle sa môžu pripravovať v rôznych tvaroch, napr.: klátiky, malé či väčšie guľaté knedle, ktoré sa rozkroja na polovicu, a pod.


Počet receptov: 12 267

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *