VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Ulica 1. mája 7, Nové Mesto nad Váhom
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
 Studené
 Teplé
 Prílohy
 Maslá ochutené
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Prívarky, omáčky, prílohy > Prílohy

Hrachová kaša II

2 hrnčeky lúpaného hrachu, soľ, 2 lyžičky tuku, 2 lyžičky múky, strúčik cesnaku, majoránku, petržlenovú vňať, údenú slanina alebo cibuľu na opraženie.

Hrach dobre umyjeme v site pod tečúcou vodou a namočíme, uvaríme a rozmixujeme na jemnú kašu. Ak lúpaný hrach varíme 2-2,5 hodiny, rozvarí sa a netreba ho mixovať. Z tuku a múky pripravíme tmavšiu zápražku, odstavíme z ohňa a primiešame vývar z hrachu. Rozmiešanú zápražku znova dáme na platňu a miešajúc privedieme k varu, prilejeme vývar z hrachu a varíme 5-10 minút. Nakoniec vložíme rozvarený alebo rozmixovaný hrach, okoreníme cesnakom a majoránom, petržlenovou vňaťou, krátko prevaríme a odstavíme z ohňa. Cibuľku nadrobno pokrájame, opražíme na bravčovej masti do zlatohneda, hrachovú kašu na tanieri polejeme. Miesto cibule môžeme upražiť prerastenú slaninu. Hrachovú kašu podávame s kyslou uhorkou, so šalátom z čerstvej zeleniny, s pečeným vajcom, opekanými údeninami a s chlebom.


Počet receptov: 12 287

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *