receptar.sk

Počet receptov: 12 717

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
 Nápoje
 Ovocné dezerty
 Iné
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Bazovy sirup

15 kvetov bazy, 2 litre vody, 2 kg kryštálového cukru, 1 škatuľku kyseliny citrónovej, štipku konzervačného prostriedku (na Slovensku napríklad Petol).

Vodu prevaríme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej vody dáme umyté kvety bazy, zbavené hrubých stopiek. Necháme vylúhovať 24 hodín. Občas premiešame. Potom precedíme cez gázu alebo husté sitko. Pridáme kyselku a cukor a miešame, pokým sa neroztopia. Potom prelejeme do fliaš a pridáme štipku konzervačnej látky, aby sirup nekysol.

Pridal(a): sisa - elektronická adresa: petres (zavinuté pismeno "A", ktoré sa používa v elektronickej pošte)pobox.sk