VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Ulica 1. mája 7, Nové Mesto nad Váhom
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
 Bažant
 Kurča, kapún, poulard, sliepka
 Morčacie mäso
 Hus
 Pečené (grilované) kurča
 Vyprážané mäso
 Kačica
 Vnútornosti
 Perlička, holub
 Mleté mäso
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Hydina > Pečené (grilované) kurča

Pečené kurča II

Kurča, soľ, maslo alebo údená slanina, 1 cibuľa, koreniny podľa zvyklostí (majorán, rasca, cesnak grilovacie korenie a podobne), soľ.

Očistené a dobre umyté kurča osolíme zvonku a zvnútra. Majoránom koreníme len brušnú dutinu, ostatnými koreninami potrieme kožu aj brušnú dutinu. Plátky údenej slaniny vložíme pod kožu kurčaťa. Väčšiu očistenú cibuľu pokrájame na hrubšie plátky, 1-2 do brušnej dutiny, zostatok rozložíme v pekáči. Upravené kurča tvarujeme (drezírujeme tak, že spodné kosti stehien stiahneme a zviažeme niťou alebo motúzom. Hrudná časť vystúpi a dobre sa prepečie. Upravené kurča položíme do pekáča na pokrájanú cibuľu dole prsiami, potrieme maslom a pečieme 45-50 minút do zlatočervena. Počas pečenia kurča 4-5 krát polievame výpekom, ak treba, podlejeme teplou vodou. Dáme pozor, aby sa koža na pekáč neprilepila. Kurča obrátime, aby zo všetkých strán bolo rovnomerne upečené. Mäso je vtedy dobre upečené, keď vpich vidličkou do hrubej svaloviny sa ľahko uvoľní. Zbytočne do mäsa nepicháme, aby šťava nevytekala. Upečené kurča dvoma vidličkami vyložíme na dosku, prekrojíme na polovice cez chrbtovú a prsnú kosť a potom na štvrtky nad vrchným stehnom. Na menšie porcie krájame kurča ešte aj v kĺboch. Šťavu môžeme dochutiť soľou a maslom, precediť, prípadne zahustiť lyžičkou múky, dobre prevariť a potom precediť. Pečené kurča podávame podliate šťavou z pečenia, s dusenou ryžou, s rôzne upravenými zemiakmi, so zeleninovými šalátmi alebo s kompótom.


Počet receptov: 12 245

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *