VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Ulica 1. mája 7, Nové Mesto nad Váhom
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
 Bažant
 Kurča, kapún, poulard, sliepka
 Morčacie mäso
 Hus
 Pečené (grilované) kurča
 Vyprážané mäso
 Kačica
 Vnútornosti
 Perlička, holub
 Mleté mäso
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Hydina > Pečené (grilované) kurča

Plnené kurča pečené

1 kurča, soľ, voda na podliatie, maslo na zjemnenie šťavy, rôzne druhy plnky. Napríklad: 200 g hydinovej pečene, 3 žemle, 2 vajcia, 2-3 lyžice tuku, 1 menšia cibuľa, trochu vody alebo mlieka, mleté čierne korenie, majorán, petržlenová vňať, soľ.

Očistené kurča dobre umyjeme, krídla odrežeme v dolnom kĺbe. Kožu na prsiach a slabinách stehien uvoľníme na plnku tak, že ukazovákom kožu oddelíme od svaloviny. pripravené kurča naplníme plnkou v brušnej dutine, pod kožou v časti pŕs a v slabinách stehien. Konce stehenných kostí trochu stiahneme a zviažeme niťou alebo motúzom. Povrch kurčaťa osolíme a môžeme aj potrieť maslom. Do pekáča vložíme očistenú a na hrubšie kolieska pokrájanú cibuľu, naplnené kurča podlejeme vodou a pečieme najprv pri miernom, potom pri prudkom ohni do zlatožlta. pečieme 60-90 minút, podľa veľkosti kurčaťa. Kurča raz obrátime, aby bolo rovnomerne upečené zo všetkých strán. Počas pečenia 2-3 krát polejeme výpekom a podlejeme vodou. Kurča je upečené, keď vpich vidličkou do hrubej svalovej časti sa pri vytiahnutí ľahko uvoľní. Upečené a pokrájané kurča preložíme do čistej nádoby, šťavu precedíme, pridáme maslo a teplé podávame s varenými zemiakmi, s dusenou ryžou, so zeleninovým šalátom alebo s kompótom. Plnka: Žemle pokrájame na kocky. Celé vajcia rozšľaháme s troškou mlieka alebo vody, trochu osolíme a pokrájané žemle pokropíme. Na teplom tuku podusíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme umytú a na drobné kúsky pokrájanú hydinovú pečeň, prudko podusíme a zmiešame so žemľami. Plnku trochu okoreníme mletým čiernym korením, majoránom a petržlenovou vňaťou. Pomiešame len ľahko, aby plnka nebola kašovitá, len rovnomerne premiešaná.


Počet receptov: 12 309

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *