VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Ulica 1. mája 7, Nové Mesto nad Váhom
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
 Bažant
 Kurča, kapún, poulard, sliepka
 Morčacie mäso
 Hus
 Pečené (grilované) kurča
 Vyprážané mäso
 Kačica
 Vnútornosti
 Perlička, holub
 Mleté mäso
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Hydina > Perlička, holub

Holub domáci pečený

5 ks domácich holubov, 1 lyžičku soli, 125 g masla, 2 cibule, 100 g anglickej slaniny, 50 g čerstvých šampiňónov, 2,5 dl bieleho vína, mletú škoricu, 1,5 dl hnedého vývaru.

Očistený, opálený, vypitvaný, umytý a osušený holub sa osolí. Nadrobno nakrájaná cibuľa sa opraží na masle, pridá sa nakrájaná anglická slanina, na tenké plátky nakrájané očistené šampiňóny, pridá sa holub, opečie z obidvoch strán dočervena. Opečený holub sa podleje vínom, pridá sa mletá škorica a pečie sa v silne rozohriatej rúre. Po odparení vína sa zníži prívod tepla a pečie sa domäkka pri občasnom podlievaní vývarom. Upečený holub sa vyberie a uchová v teple. Šťava sa upraví na potrebné množstvo buď vyvarením, alebo doliatím potrebného množstva vývaru. Pri podávaní sa holub rozsekne na polovicu a poleje šťavou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne druhy dusenej zeleniny, zeleninové šaláty.


Počet receptov: 12 329

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *