VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Sťahuje sa na sídlisko Hájovky, N. Mesto n. V.
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
 Pečené a grilované mäso
 Dusené mäso
 Iné
 Mleté mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Baranie, jahňacie mäso > Dusené mäso

Jahňacia pečeň na jávsky spôsob

800 g jahňacej pečene, polovicu lyžičky mletého koriandra, mleté čierne korenie, 1 lyžičku soli, 1 dl oleja, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, polovicu lyžičky mletého zázvoru, 1,5 dl hovädzieho vývaru, citrón.

Očistená, odblanená a žiliek zbavená, umytá a osušená jahňacia pečeň sa nakrája na rezne s hrúbkou 15 mm. Nakrájaná pečeň sa okorení koriandrom, mletým čiernym korením a nechá sa chvíľu odležať. Na oleji sa krátko podusí do sklovita cibuľa nakrájaná na tenké plátky spolu s rozotretým cesnakom a zázvorom. Potom sa pridá pečeň, ktorá sa z obidvoch strán opečie, zaleje vývarom a dochutí citrónovou šťavou. Pod pokrývkou sa pomaly dusí (asi 15 minút) domäkka. Pred podávaním sa dochutí soľou. Jahňacia pečeň sa podáva horúca. Vhodné prílohy: rôzne upravená ryža, zemiaky, zeleninové alebo ovocné šaláty.


Počet receptov: 12 422

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *