VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Ulica 1. mája 7, Nové Mesto nad Váhom
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
 Pečené a grilované mäso
 Dusené mäso
 Iné
 Mleté mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Baranie, jahňacie mäso > Dusené mäso

Jahňacia pečeň s čili

800 g jahňacej pečene, 100 g cibule, 4 strúčiky cesnaku, polovicu lyžičky korenia čili, 0,75 dl oleja, 1 lyžičku sardelovej pasty, bobkový list, 1 lyžičku citrónovej kôry, 1 rajčiak, polovicu lyžičky cukru, 2,5 dl kokosového mlieka.

Očistená, odblanená, žiliek zbavená, umytá a osušená pečeň sa nakrája na rovnomerné kocky. Z cibule, cesnaku a korenia čili sa pripraví jemná pasta. V nádobe (panvici) na rozohriatom oleji sa pripravená pasta opečie dohneda. Do tejto zmesi sa pridá pečeň, opečie sa zo všetkých strán. Pridá sa sardelová pasta, nastrúhaná citrónová kôra, rozdrvený bobkový list, olúpané, prelisované rajčiaky, dochutí sa cukrom a zaleje kokosovým mliekom. Za stáleho miešania sa tekutina odparí a olej sa začne oddeľovať od pečene. Príprava kokosového mlieka: Kokosová múčka sa nasype do horúceho mlieka (1 500 g múčky a 500 g mlieka), nechá sa dlhší čas vylúhovať. Potom sa prefiltruje (kokosová múčka sa môže znova použiť). Pečeň sa podáva horúca s vlastnou šťavou. Vhodné prílohy: varená alebo inak upravená ryža, čerstvé zeleninové šaláty.


Počet receptov: 12 318

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *