VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Ulica 1. mája 7, Nové Mesto nad Váhom
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
 Vnútornosti
 Dusené mäso
 Pečené a grilované mäso
 Údené mäso
 Varené mäso
 Vyprážané mäso
 Mleté mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Bravčové mäso > Vnútornosti

Držky na paprike

700 g vypraných predvarených nakrájaných držiek, 3 až 4 rajčiny, 3 až 4 papriky, 2 mrkvy, 3 stredne veľké cibule, 2 lyžice hladkej múky, 5 lyžíc kečupu, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, zeleninovú koreniacu zmes, soľ, olej, 1 kocku bujónu.

Držky prepláchneme studenou vodou, chvíľu povaríme v slanej vode, scedíme a prepáchneme studenou vodou. Zopakujeme to podľa potreby 2 až 5 krát. Držky varíme v slanej vode kým nezmäknú (približne 30 minút až 2 hodiny, podľa toho ako sú predvarené). Na oleji osmažíme jednu nadrobno pokrájanú cibuľu, zaprášime lyžicou múky, pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie a krátko osmažíme. Pridáme nakrájané rajčiny, papriku, mrkvu, kečup, zeleninovú koreniacu zmes a zalejeme bujónom z kocky. Ak chceme aby mrkva rýchlejšie zmäkla, mrkvu predvaríme v bujóne. V prípade potreby podlievame vodou. Keď je všetko mäkké, vodu odparíme, odstavíme a rozmixujeme. Držky prepláchneme studenou vodou a dobre scedíme. Vychladené držky posypeme červenou paprikou, mletým čiernym korením a osolíme. Na oleji osmažíme zvyšnú cibuľu nakrájanú na polkolieska. Posypeme mletou paprikou, krátko osmažíme a pridáme držky. Držky krátko osmažíme, zaprášime lyžicou múky a pridáme zeleninu, rozmixovanú zeleninovú zmes a krátko povaríme. Ak treba, zahustíme zápražkou z oleja, múky a mletej červenej papriky. Podávame s hranolčekmi alebo opekanými zemiakmi a zeleninovou oblohou.


Počet receptov: 12 329

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *