VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Ulica 1. mája 7, Nové Mesto nad Váhom
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
 Vnútornosti
 Dusené mäso
 Pečené a grilované mäso
 Údené mäso
 Varené mäso
 Vyprážané mäso
 Mleté mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Bravčové mäso > Pečené a grilované mäso

Moravský vrabec

500 g bravčového bôčika s kosťou, 500 g bravčového pliecka (bez kosti), 20 g soli, 2 g rasce, 150 g cibule, 30 g cesnaku, 0,4 l vody, 15 g hladkej múky.

Bravčový bôčik a bravčové pliecko (môže byť orez) umyjeme, osušíme a nakrájame na rovnaké kúsky (2 kúsky na porciu). Nakrájané mäso dáme na pekáč, osolíme, posypeme rascou, pridáme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu a nadrobno nakrájaný cesnak, podlejeme vodou a pečieme v dobre rozohriatej rúre. Počas pečenia mäso obrátime, polievame vlastnou šťavou a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Domäkka upečené a dozlata sfarbené kusy mäsa z pekáča vyberieme. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime hladkou múkou, popražíme, zalejeme vlažnou vodou, drôtenou metlou rozšľaháme a dobre prevaríme. Prevarenú šťavu cez husté cedidlo precedíme na mäso a spolu krátko podusíme. Na porciu podávame dva kúsky mäsa (po jednom kúsku z každého druhu) a polievame prírodnou šťavou. Ako prílohu podávame žemľové alebo zemiakové knedle a dusenú kapustu.


Počet receptov: 12 388

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *