VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Ulica 1. mája 7, Nové Mesto nad Váhom
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
 Vnútornosti
 Dusené mäso
 Pečené a grilované mäso
 Údené mäso
 Varené mäso
 Vyprážané mäso
 Mleté mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Bravčové mäso > Pečené a grilované mäso

Pečené bravčové mäso

1 kg bravčového mäsa, rasca, cibuľa, cesnak, soľ, (lyžica múky a 1 lyžica rajčiakového pretlaku).

Umyté mäso krátko špikujeme očistenými polovičkami strúčikov cesnaku tak, že ostrým špicatým nožom urobíme vpich v dĺžke cesnaku, nôž vytiahneme a vsunieme cesnak, potom mäso osolíme a posypeme rascou. Ak je na mäse aj koža, nakrojíme ju na štvorčeky. Do pekáča vložíme na hrubé kolieska pokrájanú očistenú cibuľu, 2-3 strúčiky prekrojeného cesnaku, mäso vložíme kožou dolu a pomaly pečieme 1-1,5 hodiny. Počas pečenia výpek dolievame teplou vodou a mäso polievame výpekom. Mäso raz obrátime. Keď je mäso mäkké, zapečieme ho do červena. Upečené mäso z pekáča vyberieme, pokrájame a cesnak odstránime. Výpek z pekáča nožom zoškrabeme, ak treba, dolejeme vodou, prevaríme, precedíme a pokrájané mäso na tanieri podlejeme šťavou. Ak máme radi hustejšiu šťavu, výpek z mäsa zahustíme múkou, pridáme rajčiakový pretlak, chvíľu miešame a restujeme, potom dolejeme horúcu vodu a varíme, kým tuk nevystúpi na povrch. Šťavu precedíme. Pečené mäso podávame s dusenou kapustou, žemľovou knedľou alebo so zemiakmi.


Počet receptov: 12 246

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *