receptar.sk

Počet receptov: 12 717

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
 Vnútornosti
 Dusené mäso
 Pečené a grilované mäso
 Údené mäso
 Varené mäso
 Vyprážané mäso
 Mleté mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Rezne naopak

4 rezne z bravčového karé, 2 dl šľahačkovej smotany, 1 cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, 8 plátkov oravskej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, olej, hladkú múku, 1 vajce, 1 dl mlieka.

Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme prelisovaným cesnakom. Rezne obalíme v múke a vo vajci a opražíme ich na oleji. Potom ich poukladáme do ohňovzdornej misy, na každý rezeň 2 plátky oravskej slaniny a posypeme ich cibuľou pokrájanou na tenké kolieska. Vložíme do rúry na 15 minút. Rezne vyberieme, zalejeme ich šľahačkovou smotanou a pečieme ešte 30 minút.