receptar.sk

Počet receptov: 12 715

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Bezmäsité pokrmy > Sójové pokrmy

Tofu na spôsob tresčej pečene

250 g tofu, 1 cibuľu, 1 kocku čerstvého droždia, 2 prelisované strúčiky cesnaku, 1,5 - 2 dl oleja, sójovú omáčku, zeleninovú koreniacu zmes bez glutasolu, mletú červenú papriku, majorán (nemusí byť).

Na oleji popražíme najemno pokrájanú cibuľu, pridáme droždie a ďalej za stáleho miešania pražíme. Keď začne droždie voňať, primiešame na tekvicovom strúhadle nastrúhané tofu. Ochutíme sójovou omáčkou (alebo len soľou), Solčankou, prelisovaným cesnakom, mletou paprikou a majoránkou. Prevaríme. Podávame na hlávkovom šaláte ozdobené nastrúhanou červenou repou.