receptar.sk

Počet receptov: 12 716

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Bezmäsité pokrmy > Zeleninové pokrmy

Zeleninové rizoto s tofu

250 g ryže, 200 g lahôdkového (alebo doma marinovaného) tofu, 1 cibuľu, olej, 400 g koreňovej zeleniny, 500 g zeleného hrášku (môže byť aj mrazený), mletú červenú papriku, zeleninovú koreniacu zmes, soľ, vodu.

Na oleji speníme posekanú cibuľu, ku ktorej pridáme drobné kúsky koreňovej zeleniny, hrášok, posolíme a narýchlo podusíme. K zelenine prisypeme na kocky pokrájané tofu a ešte spolu trochu restujeme. Ryžu preberieme, dôkladne prepláchneme vo vode a premiešame so zeleninou a s tofu (ak sa rozhodneme pre nelúpanú ryžu Natural, tú musíme uvariť osobitne kvôli dĺžke varenia). Posypeme červenou paprikou a zeleninovou koreniacou zmesou. Zalejeme studenou vodou tak, aby hladina vody bola 1,5cm nad zeleninou. Prikryjeme pokrievkou, necháme zovrieť a potom varíme na veľmi malom plameni do zmäknutia. Odkryjeme, opatrne premiešame, opäť prikryjeme a necháme dôjsť.