receptar.sk

Počet receptov: 12 715

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Základné predpisy a informácie > Základné predpisy

Hruškový džem

1 kg očistených hrušiek, 1 dl rumu, 1 lyžičku kyseliny citrónovej, 1 vrecúško škoricového cukru, 1 vrecúško želírovacieho prípravku (napríklad Gelfix Super v pomere 3:1).

Hrušky rozmixujeme, pridáme rum, kyselinu citrónovú, škoricový cukor a dobre premiešame. Ďalej postupujeme podľa návodu uvedeného na želírovacom prostriedku.

Pridal(a): Monika Žemberová