receptar.sk

Počet receptov: 12 832

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Rýchla zeleninová polievka

2 lyžičky olivového oleja, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžičky lístkov tymianu, 4 cm dolnej časti stonky citrónovej trávy, 2 šálky drvených paradajok z konzervy, 2 šálky kuracieho vývaru, 4 mrkvy, 1 cuketu, 1 paštrnák, soľ, mleté čierne korenie, 50 g parmezánu.

Na oheň, do hrnca dáme dve lyžičky olivového oleja. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, prelisované strúčiky cesnaku, lístky tymianu, postrúhanú citrónovú trávu. Miešame asi 2 minúty. Pridáme drvené paradajky, kurací vývar, postrúhanú mrkvu, cuketu a paštrnák. Varíme asi 15 minút. Po odstavení pridáme soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Polievku na tanieri posypeme strúhaným parmezánom.