receptar.sk

Počet receptov: 12 712

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Bezmäsité pokrmy > Sójové pokrmy

Kapustnica s údeným tofu

300 g kvasenej kapusty, 0,5 dl rastlinného oleja, 100 g cibule, 1 lyžičku mletej sladkej papriky, sušené huby, bobkový list, pár zrniek celého čierneho korenia, 2 lyžice hladkej múky na zahustenie, šľahačkovú smotanu, 100 g údeného tofu, dva strúčiky cesnaku, 1 liter vody, zeleninovú koreniacu zmes bez glutasolu, soľ.

Na oleji opražíme cibuľu, umyté huby, zasypeme červenou paprikou, zalejeme vodou. Pridáme kyslú kapustu a bobkový list a varíme. Keď je kapusta polomäkká, vsypeme do polievky na kocky nakrájané údené tofu a prelisovaný cesnak. Zátrepkou zo smotany a múky polievku zahustíme, prevaríme ju, dochutíme zeleninovou koreniacou zmesou a soľou.