VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Sťahuje sa na sídlisko Hájovky, N. Mesto n. V.
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Hydina > Kačica

Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou

2 kačacie prsia s kožou, 1 strúčik cesnaku, 2,5 dl pomarančovej šťavy, 2 lyžice medu, 3 lyžice hustej sójovej omáčky, 4 lyžice olivového oleja, soľ.

Kožu na kačacích prsiach narežeme ostrým nožom tak, aby vznikla mriežka. Potrieme ich prelisovaným cesnakom rozmiešaným so soľou. V pekáči zahrejeme olivový olej a prsia položíme stranou bez kože do pekáča. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme 8 až 10 minút. Prsia otočíme a pečieme ďalších 10 až 12 minút. Mäso by malo v strede ružové a koža prepečená. Pomarančovú šťavu zmiešame s medom a sójovou omáčkou. Za stáleho miešania varíme až vznikne hustejšia omáčka. Kačacie prsia pokrájame na tri až štyri kúsky a prelejeme pomarančovou omáčkou. Podávame so zemiakmi uvarenými v slanej vode, zmiešanými s maslom a čerstvou petržlenovou vňaťou.


Počet receptov: 12 422

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *