receptar.sk

Počet receptov: 12 716

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Hovädzie mäso > Dusené mäso

Pivný guláš

2 lyžice masti, 0,5 l svetlého piva, 1/2 lyžičky drvenej rasce, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžičku soli, 0,5 kg cibule, 3 krajce chleba, 1 kg hovädzieho močingu, 5 strúčikov cesnaku, 1 lyžicu majoránu.

Na masti opražíme do svetlo hneda nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kocky pokrájané mäso a pri zvýšenej teplote opražíme, aby sa mäso uzatvorilo. Pridáme rascu, podlejeme malým množstvom vody a polovicu piva. Premiešame, prikryjeme dusíme do zmäknutia mäsa. Podľa potreby, počas dusenia, podlievame zvyškom piva, prípadne vodou. Keď je mäso mäkké, pridáme postrúhaný chlieb bez kôrky a soľ. Varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Pridáme mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak a majorán. Podávame s knedľou alebo bielym pečivom či chlebom.