VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Ulica 1. mája 7, Nové Mesto nad Váhom
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Polievky > Hnedé polievky
Úvodná stránka > Cudzokrajná kuchyňa > Ruská kuchyňa

Pravé ruské šči z kyslej kapusty

700 g kyslej kapusty, 500 g hovädzieho mäsa (hruď; bok), 100 g údených bravčových kostí, 1,8 l vody, 100 g mrkvy, 30 g petržlenu, 90 g cibule, 100 g paradajkového pyré, 60 g masla, 20 g múky, 4 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať.

Mäso vložíme do vody a varíme 3 hodiny. Vývar scedíme. Uvarené mäso nakrájame na kúsky. Kapustu vyžmýkame, nakrájame nadrobno, pridáme polovicu paradajkového pyré, maslo a za občasného miešania zahrejeme. Pridáme údené kosti, zalejeme časťou vývaru a na miernom ohni, prikryté, varíme 3 až 4 hodiny pod pokrievkou. Po tomto čase kapusta musí mať hnedú farbu, kašovitú konzistenciu a sladkastú chuť. Kosti vyberieme. Nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen a cibuľu opražíme, pridáme zvyšok paradajkového pyré a dusíme za stáleho miešania asi 5 minút. Pridáme k polievke. Osobitne na suchej panvici opražíme múku. Pridáme k nej časť scedenej, ochladenej kapusty, krátko povaríme a pridáme k polievke. Krátko (asi 15 minút, najlepšie v rúre) spolu povaríme. Dochutíme soľou, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a pokrájanú petržlenovú vňať. Ku šči podávame smotanu a rasstegae.


Počet receptov: 12 286

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *