VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Sťahuje sa na sídlisko Hájovky, N. Mesto n. V.
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Cudzokrajná kuchyňa > Ruská kuchyňa
Úvodná stránka > Bezmäsité pokrmy > Pokrmy z húb

Ruské rasstegaje

750 g múky (polohrubej a hladkej v pomere 1:1), 1 vajce, 2 až 4 žĺtky, 20 g kvasníc, 1 dl mlieka, 1 lyžičku soli, 2 hrste kryštálového cukru, 1,25 dl šľahačkovej smotany, 1,25 dl kyslej smotany, 60 g masla, 1 vrecúško kypriaceho prášku, 3 lyžice múky, 1 vajce, 4 lyžice masla, 500 g hríbov (dubákov), 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie.

Kvások: do 1 dl teplého mlieka dáme lyžičku kryštálového cukru (pozor, mlieko nemá byť horúce), rozmrvené kvasnice a 2 až 3 lyžičky hladkej múky. Rozmiešame a necháme nakysnúť. Cesto: do misy dáme múku, vajce a žĺtky, soľ, 2 riadne hrste cukru a kvások. Šľahačkovú a kyslú smotanu zmiešame a zohrejeme (ale nie, aby to nebolo horúce). Zohriate smotany a roztopené maslo pridávame po lyžiciach počas miesenia do cesta. Cesto dohladka vymiesime, aby hádzalo bubliny. Miesiť cesto je lepšie varechou ako miešačom a s prestávkami, aby si "oddýchlo". Nakoniec pridáme prášok do pečiva a poriadne domiesime. Povrch hotového cesta posypeme múkou, dáme na teplé miesto a necháme vykysnúť. Hríby pokrájame a opražíme ich na masle. Cibuľu nadrobno nakrájame a tiež ju opražíme. Hríby a cibuľu zmiešame, pridáme štipku mletého čierneho korenia, soľ a všetko dobre premiešame. Z cesta urobíme malé bochníčky a necháme ich na doske 10 až 15 minút odpočinúť. Rozvaľkáme ich na okrúhle placky. Do stredu placky položíme plnku a okraje zatlačíme tak, aby prostriedok pirôžkov ostal otvorený. Pokladieme ich na vymastený plech, necháme chvíľu odpočinúť a potrieme vajcom. Vložíme ich do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia. Po 10-tich minútach teplotu znížime na 180 stupňov Celzia a pečieme ďalších 15 minút. Rasstegaje sa podávajú samostatne, alebo aj k polievke šči.


Počet receptov: 12 423

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *