VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Sťahuje sa na sídlisko Hájovky, N. Mesto n. V.
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Bravčové mäso > Varené mäso

Fabada

500 g obrovskej suchej bielej fazule, 750 g bravčového pliecka, 500 g údenej klobásy chorizo, 500 g krvavničiek (korenené krvavničky s ryžou, alebo krúpami, t.j. nie plnené žemľami), 100 g prerastenej údenej slaniny, 2 bobkové listy, soľ.

Fazuľu namočíme do studenej vody deň vopred. Na druhý deň vodu v ktorej sa fazuľa máčala zlejeme a zalejeme ju čerstvou studenou vodou tak, aby bola nad fazuľou asi 2 cm. Fazuľu privedieme do varu, teplotu znížime na minimum. Dierovanou naberačkou zvrchu zbierame a odstránime penu. Mäso a slaninu pokrájame, pridáme k fazuli a vareškou pozatláčame pod fazuľu. Pod fazuľu „schováme“ aj klobásu a krvavničky. Varíme asi 10 minút a počas varenia odstraňujeme vytvárajúcu sa penu. Po desiatich minútach klobásu a krvavničky vyberieme a necháme vychladnúť. Pridáme bobkové listy a na slabom ohni varíme asi 2,5 hodiny. Podľa potreby prilievame vriaci vodu, aby fazuľa bola ponorená. Miešame iba prudkým pootáčaním rajnice. Správne uvarená fazuľa musí byť mäkká, ale nie popráskaná. Ak po uvarení fazule zostane v rajnici voda, časť fazule rozmixujeme a vrátime späť. Fabadu dochutíme soľou. Studené, uvarené, klobásy pokrájame na asi 2 cm dlhé kúsky a pridáme ich do uvarenej, odstavenej z ohňa, fabady. Podávame s bielou bagetou a červeným vínom.


Počet receptov: 12 467

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *