receptar.sk

Počet receptov: 12 712

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Bezmäsité pokrmy > Zeleninové pokrmy

Zasmažené lečo so zemiakmi

3 stredne veľké zemiaky, 6 paradajok, 4 zelené papriky, 2 lyžice masti, 2 lyžice hladkej múky, 2 dl kyslej smotany.

Očistené zemiaky pokrájame na menšie kocky a dáme variť do osolenej vody. Paradajky pokrájame na rovnako veľké kocky ako sme krájali zemiaky. Papriky pokrájame na rezance. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme k nim pokrájané paradajky, papriku a varíme asi 5 minút. Z masti a múky pripravíme svetlú zásmažku. Zásmažku odstavíme z ohňa a po dvoch minútach k nej pridáme kyslú smotanu a dobre vymiešame. Pridáme k zemiakom, paradajkám a paprike. Za stáleho miešania varíme asi 5 minút.