receptar.sk

Počet receptov: 12 712

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Zelenina a zemiaky s mäsom > Zemiaky s mäsom

Rýchla zemiaková placka

2 stredne veľké zemiaky, 1 vajce, 1/2 lyžičky majoránu, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, štipku mletej červenej papriky, 50 g tvrdého syra, olej, soľ.

Očistené zemiaky postrúhame na hrubom strúhadle, pridáme soľ, mleté čierne korenie, majorán. Premiešame. Zemiakovú zmes dáme do panvice so zahriatym olejom a lyžicou vytvarujeme placku. Keď je zospodu upečená do hneda, opatrne ju otočíme a vyklopíme na ňu vajce, na spôsob volského oka. Vajce osolíme a jemne posypeme mletou červenou paprikou. Posypeme strúhaným syrom, prikryjeme a na slabom ohni dosmažíme. Môžeme podávať s tatárskou omáčkou, či kečupom.