VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Sťahuje sa na sídlisko Hájovky, N. Mesto n. V.
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Hydina > Kurča, kapún, poulard, sliepka
Úvodná stránka > Cudzokrajná kuchyňa > Iné

Kurací tajine (marocké jedlo)

5 lyžíc olivového oleja, 1 lyžicu masla, 150 g zelených olív, medzi prsty šafranu, 1 lyžičku koriandru, 6 horných kuracích stehien, 3 cibule, 1 väčšiu mrkvu, 1 viazaničku petržlenovej vňate, 2 citróny (šťavu) 2 celé citróny, 1 lyžičku mletého zázvoru, soľ, mleté čierne korenie.

Na olivovom oleji s maslom osmažíme kuracie stehná. Stehná vyberieme. Do výpeku pridáme nahrubo pokrájanú cibuľu, na hrubšie kolieska pokrájanú mrkvu, pokrájanú petržlenovú vňať, zázvor, šafran, soľ, mleté čierne korenie a na mesiačiky pokrájané dva citróny. Premiešame, krátko osmažíme a podlejeme asi 0,5 l vody. Po zovretí vrátime mäso späť. Pridáme koriander, šťavu z dvoch citrónov a varíme asi 15 minút. Mäso vyberieme na servírovaciu misu a omáčku varíme na prudkom ohni do primeraného zhustnutia. Pridáme olivy, premiešame a odstavíme z ohňa. Omáčkou, so všetkou zeleninou, prelejeme kuracie mäso.


Počet receptov: 12 458

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *