VINOTÉKA PAKAN
ŠIROKÁ PONUKA FĽAŠKOVÉHO A SUDOVÉHO VÍNA
V PRIJATEĽNÝCH CENÁCH
Ulica 1. mája 7, Nové Mesto nad Váhom
www.receptar.sk
Hlavná stránka | Pridať recept | Novinky | Napíšte nám | Vyhľadávať
Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky > Ryby sladkovodné

Plnený zubáč

1,5 až 2 kg zubáča (zubáč, česky candát), 3 citróny, 1 petržlen, 1 cibuľu, mleté čierne korenie, soľ, 50 g slaniny, 1 lyžicu masla, 1 lyžičku hladkej múky, 2 dl hovädzieho vývaru. Na plnku: 400 g vykosteného mäsa zubáča, pečeň zubáča, 50 g masla, 2 žĺtky, 50 g strúhanky, 50 g postrúhaného ementálu, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, štipku postrúhaného muškátového orieška, štipku mletého čierneho korenia, soľ.

Marináda: šťavu z troch citrónov zmiešame s 2 dl vody, so soľou, mletým čiernym korením, nadrobno pokrájanou cibuľou a postrúhaným petržlenom. Do marinády vložíme očisteného zubáča a marinujeme 8 až 10 hodín. Plnka: mäso zubáča pomelieme a zmiešame s maslom, žĺtkami, strúhankou, postrúhaným ementálom, petržlenovou vňaťou, muškátovým orieškom, mletým čiernym korením a so soľou. Plnkou naplníme osušeného marinovaného zubáča, otvor zašijeme, položíme na pekáč, obložíme plátkami slaniny. Vložíme do vyhriatej rúry. Občas podlievame mäsovým vývarom, ktorý sme zahustili svetlou zásmažkou pripravenou z masla a múky.


Počet receptov: 12 166

bacovakoliba.sk




Výmenná reklama:

Diéta pre všetkých

Medovina.sk

U bielej myši Senec
www.skrznaskrz.sk
www.chleba.sk

Schudnite na 1. pokus!!!

* * *