receptar.sk

Počet receptov: 12 717

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Zubáč na maďarský spôsob

800 g zubáča (zubáč, česky candát), 1 lyžicu oleja, 2 žĺtky, 3 dl kyslej smotany, 1 citrón, 0,75 l rybieho vývaru (z hlavy, chvostu a plutiev zubáča, 120 g koreňovej zeleniny), 3 lyžičky mletej červenej papriky, soľ.

Približne 200 gramové porcie osolíme, posypeme mletou červenou paprikou. Krátko opečieme z oboch strán na malom množstve oleja. Zalejeme horúcim, scedeným vývarom a na miernom ohni uvaríme do mäkka. Rybu vyberieme na misu. Do šťavy metličkou vmiešame smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtky a citrónovú šťavu. Za stáleho šľahania metličkou privedieme takmer do varu a odstavíme. Omáčku precedíme na rybu. Podávame s varenými zemiakmi.