receptar.sk

Počet receptov: 12 717

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Hovädzie s fazuľou na kanadský spôsob

200 g prerastenej slaniny, 5 strúčikov cesnaku, 2 cibule, 1 podlhovastý feferón, 1 lyžičku koriandru (semienok), 600 g hovädzieho na guláš, mleté čierne korenie, soľ, 5 lístkov bazalky, 3 bobkové listy, 1 dl tmavého piva, 0,5 l paradajkovej šťavy, 1 konzervu (250 g) bielej fazule, 1 konzervu (250 g) červenej fazule, dve lyžice javorového sirupu, 3 lyžice pokrájanej petržlenovej vňate, vajcia (jedno na jednu porciu).

Slaninu pokrájame na väčšie kocky a vyškvaríme ju. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, cibuľu pokrájanú na väčšie kocky, na tenké kolieska pokrájaný feferón, opražený a následne pomletý koriander, hovädzie mäso pokrájané na menšie kocky, mleté čierne korenie, soľ, potrhanú bazalku, a bobkové listy. Premiešame. Keď sa mäso zatiahne, podlejeme pivom a paradajkovou šťavou. Keď je mäso mäkké, pridáme bielu a červenú fazuľu. Premiešame a pridáme dve lyžice javorového sirupu. Po chvíli pridáme pokrájanú petržlenovú vňať, premiešame a odstavíme z ohňa. Na každú porciu položíme volské oko a pokvapkáme javorovým sirupom. Podávame s chlebom.