receptar.sk

Počet receptov: 12 716

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Hovädzie mäso > Dusené mäso

Guláš primátora Vacka

100 g bravčovej masti, 500 g cibule, 1 kg hovädzieho na guláš (krk, glejovka), 1 lyžicu mletej červenej papriky, 0,5 l tmavého piva, soľ, mleté čierne korenie, mäsový vývar (hovädzí, bravčový), 1 lyžicu paradajkového pretlaku, 200 g slivkového lekváru.

Na masti osmažíme do hneda pokrájanú cibuľu. Pridáme na kocky pokrájané mäso a za stáleho miešania ho osmažíme zo všetkých strán. Smažíme dovtedy, kým sa s šťava nevydusí. Mäso zaprášime mletou červenou paprikou, premiešame a podlejeme časťou tmavého piva. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a za občasného premiešania dusíme pokým nie je mäso mäkké. Počas dusenia podlievame pivom, mäsovým vývarom, prípadne vodou. Keď je mäso mäkké, pridáme paradajkový pretlak a slivkový lekvár. Dusíme ešte 10 minút, pričom guláš miešame, aby neprihorel.