receptar.sk

Počet receptov: 12 720

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Vegetariánska "zabíjačková" kaša

250 g pohánky, 1 lyžicu majoránu, 1 lyžičku soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 3 lyžice oleja, 1 veľkú cibuľu, 2 lyžice Tebi (francúzskeho lahôdkového droždia).

Umytú (opláchnutú) pohánku zalejeme 0,5 l vriacej vody. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a majorán. Prikrytú pohánku varíme asi 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme ju 20 minút prikrytú. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme pohánku a droždie. Premiešame a podľa chuti dosolíme, či dokoreníme. Miešame, pokým sa tekutina neodparí a nevznikne homogénna, pomerne lepkavá masa. Podávame s kyslou kapustou a so zemiakmi.