receptar.sk

Počet receptov: 12 715

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Úvodná stránka > Šaláty > Zeleninové šaláty
Úvodná stránka > Cudzokrajná kuchyňa > Bulharská kuchyňa
Úvodná stránka > Cudzokrajná kuchyňa > Iné

Šalát z opečenej papriky

10 zelených paprík, 4 strúčiky cesnaku, 0,5 dl olivového oleja, 1 až 2 lyžice octu, soľ, mleté čierne korenie.

Papriky opečieme do čierna a prikryté ich necháme spariť (asi 20 minút). Stiahneme z nich čiernu šupku, upravíme ich na tanieri a posypeme najemno posekaným cesnakom. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, olejom a octom. Podávame samostatne, alebo k pečenému či grilovanému mäsu.