receptar.sk

Počet receptov: 12 840

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Teplý fazuľový šalát so špaldou

tmavá fazuľa drobnejšieho typu, kúsok cibule, červenej papriky, mrkve, zeleru a menej petržlenu, kúsoček čerstvého zázvoru, 2 kolieska zelenej časti póru, olej Venus, vegeta, kryštáľový cukor, biele mleté korenie, málo balzamika a tekvicového oleja, pol hrste cca 2 dni pripravovanej špaldy

fazuľu cez noc namočíme, vodu vymeníme, fazuľu uvaríme domäkka, vodu zlejeme a vypijeme., na dno nádoby dáme fazuľu, najemnno postrúhanú mrkvu, zázvor, zeler a petržlen, nadrobno pokrájanú cibuľu, papriku a pór, s olejom zmes jemne premiešame, pridáme koreniny a ďalšie prísady, nakoniec vsypeme špaldu /príprava špaldy: pol dňa či cez noc ju necháme namočenú vo vode na chladnejšom mieste, potom ju 2x denne preplachujeme na sitku a necháme prikrytú/., 13.1.2015

Pridal(a): lusa/nidhi