receptar.sk

Počet receptov: 12 840

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Teplý šalát zo zmrazeného hrášku a kukurice, cuketa

1 hrnček mrazeného hrášku a kukurice, olej, 4 zelené olivy s paprikou, 1 menšia nakladaná uhorka, 1 PL domácej čalamády, 4 malé tepelne neupravené šampióny, 1/2 PL olivového panenského oleja, olej Venus, 1/2 ČL balzamika, 1/2 ČL tekvicového oleja, vegeta, hnedý kryštáľový cukor, zakysaná smotana, 1 PL bieleho jogurtu, 1 stredne veľká cuketa

hrášok dáme spolu s kukuricou rozmraziť, pridáme olej a 2 PL naklíčenej špaldy /príprava špaldy viď recept teplý fazuľový šalát so špaldou/., šampióny, olivy a uhorku pokrájame nadrobno, pridáme čalamádu, rozmrazenú zeleninu a koreniny, všetko dobre premiešame, na záver zľahka vmiešame smotanu s jogurtom., cuketu pokrájame pozdĺžne natenko, opečieme z oboch strán na malom množstve oleja do hnedasta, posypeme jemne vegetou, pridáme zvlášť na tanierik ku šalátu

Pridal(a): lusa/nidhi