receptar.sk

Počet receptov: 12 840

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Kukuričná kaša v slanej variácii

kakuričná krupica /nie instantná/, čierne horčičné semienka, semienka čiernej cibule, drvená rasca, mletý kumín, kurkuma, sušený cesnak, mletá červená sladká paprika, sójová omáčka, zeleninová kocka, paradajkový pretlak, olej, 1 strúčik cesnaku, kápia, šalátová uhorka, biely hustý jogurt, domáca čalamáda /môžeme pridať aj pikantnejšie koreniny: čilli, biele mleté korenie, čerstvo mletú zmes farebného korenia a pod.../, pozn.: ak použijeme instantný typ krupice, nezabúdame, že hustne temer v okamihu

na olej dáme postupne zapeniť najprv semienka horčice a cibule, potom pridáme rascu a nakoniec práškové korenia /aby sa nespálili/, zalejeme vodou a pridáme krupicu, miešame., kým je v pokrme voda pridáme rozdrvenú zeleninovú kocku a sójovú omáčku, na záver vmiešame paradajkový pretlak a pretlačený cesnak, ktorý sme nechali cca 10 minút postáť, aby sa v ňom rozvinuli dôležité látky., podávame s natenko pokrájanými krúžkami kápie, s tenšími plátkami uhorky, s kopčekom jogurtu, prípadne aj s čalamádou, pozdvihneme takto mdlú chuť samotnej kukuričnej krupice a získame súhru cca 5 chutí, ktoré sa klasicky podávajú formou 5-6 samostatných jedál na 1 tanieri napr. v Indii., ak použijeme pohodlnú veľkú panvicu, krupica rovnomerne a rýchlejšie zmäkne, po odstavení ju prikryjeme pokrievkou /kukuričnú krupicu vnímame aj ako akýsi čistič, kefu čriev, preto ju môžeme 2-3 dni po sebe zaradiť ako jedno jedlo z piatich za deň/, netradičné semienka horčice a cibule pokrm prevoňajú a zároveň nám aj chuťovo ulahodia

Pridal(a): lusa/nidhi