receptar.sk

Počet receptov: 12 840

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Brokolica s tofu, hráškom, šampiónmi a zemiakmi

zemiaky, kurkuma, drvená rasca, petržlenová vňať, vegeta, brokolica, olej, zeleninová kocka, mrazený hrášok, kúsok bieleho tofu, pár šampiónov, biele neochutené tofu cca 1/3 kocky, červená paprika, ghí, 1/2 nakladanej uhorky

čoraz viac ľudí dbá na správne stravovanie a aj v reštauráciách niekde už podávajú okolo 50 % vegetariánskej stravy, ale ešte nie všetci, ktorí by sa tak chceli stravovať bez obáv, že im "niečo" bude chýbať, to rozbalia naplno a nemajú dosť kvalitných receptov, i keď po čase sami začnú experimentovať a nikto im nebude určovať medze, že ako má vyzerať klasický pokrm ako ho varila niekoho babička, podobne ako je to v programoch typu-prestreté...napr. tento predkladaný pokrm je kompletný, bohatý na rozmanitosť použitých surovín a ako ináč, aj chutný., p o s t u p: zemiaky uvaríme s pridaním kurkumy, drvenej rasce neskôr sa pridáva vegeta a pokrájaná petržlenová vňať., brokolicu pokrájame na úmerné dieliky, dôkladne ju opláchneme tak, že ju necháme postáť vo vode, vodu zlejeme a pridáme čistú, nie veľa, aby vystačila iba na čas podusenia, dáme tam trocha oleja a ku koncu kúsok zeleninovej kocky, napokon vložíme iba na krátky čas rozmrazenia aj mrazený hrášok., premiešavame., v ďalšej rajničke pripravíme tofu a šampióny., tofu pokrájame nadrobno, dáme na olej, potom pridáme krátko pred jeho osmahnutím pokrájané šampióny, iba aby sa ich teplo dotklo, napokon aj vegetu., papriku pokrájame nadrobno, pridáme surovú až na vrch jedla pri servírovaní., na tanier kladieme brokolicu s hráškom zvlášť, vedľa šampióny s tofu, zvlášť zemiaky /nezmiešame to dokopy, jedlo dochutíme vegetou a pod...pridáme ghí, alebo maslo, ktoré sa príjemne roztopí a pokvapáme aj olejom, čo dodá jedlu poslednú bodku /žiadne uvarenie brokolice, zapekanie v rúre ďalšiu pol hodinu, žiadne pridávanie vajíčok, syra.../

Pridal(a): lusa/nidhi