receptar.sk

Počet receptov: 12 840

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Pečená mäsová „plnka“

4 staršie rožky, 0,5 dl až 1 dl mlieka, 1 lyžicu oleja, 300 g bravčového pliecka, 300 g údeného bravčového bôčika, 4 vajcia, 1 viazaničku petržlenovej vňate, 2 jarné cibuľky, štipku soli, mleté čierne korenie.

Rožky pokrájame na kocky a zvlhčíme ich mliekom. Na oleji speníme bielu časť jarných cibuliek, pridáme na kocky pokrájaný údený bôčik a premiešame. Keď bôčik pustí tuk, pridáme na menšie kocky pokrájané bravčové pliecko a spolu za stáleho miešania osmažíme (až sa mäso zatiahne). Po miernom vychladnutí primiešame rožky, nasiaknuté mliekom, primiešame žĺtky, soľ, mleté čierne korenie, pokrájanú petržlenovú vňať a zelenú časť jarných cibuliek. Zľahka primiešame sneh zo štyroch bielkov. Zmesou naplníme pekáčik vymastený olejom a vysypaný strúhankou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút.