receptar.sk

Počet receptov: 12 832

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Jednoduchý a rýchly jablkový koláč

10 lyžíc hladkej múky, 10 lyžíc hnedého (trstinového) cukru, 1 vrecúško kypriaceho prášku, 4 lyžice oleja, 2 lyžice mlieka, 2 vajcia, 3 jablká, 60 g masla (polovicu malého masla). Na dokončenie, 1 lyžicu hnedého cukru, 2 lyžice mlieka.

Múku, cukor, kypriaci prášok, olej, mlieko, vajcia zmiešame. Primiešame ošúpané, jadrovníkov zbavené a na kocky pokrájané jablká. Cesto nalejme o maslovým obalom vymastenej a múkou vysypanej formy (pekáčika). Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 20 minút. Pred dopečením posypeme lyžicou hnedého cukru a pokvapkáme mliekom.