receptar.sk

Počet receptov: 12 832

Hlavná stránka    |    Pridať recept   |   Novinky   |   Napíšte nám   |   Vyhľadávať




Bezmäsité pokrmy
Polievky
Prívarky, omáčky, prílohy
Dezerty
Hydina
Oddelená strava
Cudzokrajná kuchyňa
Baranie, jahňacie mäso
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Recepty z Okey Rádia
Teľacie mäso
Predjedlá, chuťovky, nátierky
Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
Šaláty
Studená kuchyňa, údeniny
Zverina
Múčniky, pečivo
Cestoviny, pizza
Zelenina a zemiaky s mäsom
Základné predpisy a informácie
Z pekáča Jula Viršíka
Raňajky pre dobrý začiatok dňa po „prebdenej noci“

65 g masla, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 2 kalifornské papriky, soľ, drvenú rascu, cayenské korenie, 4 paradajky, 1 lyžičku cukru, 4 vajcia, 60 g tvrdého syra, mleté čierne korenie.

Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a nadrobno pokrájaný cesnak. Pridáme na rezance pokrájané papriky, soľ, drvenú rascu, cayenské korenie a miešame asi 10 minút. Pridáme pokrájané paradajky, cukor, premiešame a dusíme asi päť minút. Po odparení časti šťavy vytvoríme, spodnou stranou lyžice, štyri jamky, do ktorých vyklopíme vajcia. Prikryjeme. Po chvíli všetko posypeme postrúhaným syrom, mletým čiernym korením a ešte na pár sekúnd prikryjeme.